Dakkapellen

EL Zonwering en Kozijnen Dakkapel

 


Houten dakkapel      

Een houten dakkapel heeft meerdere voordelen. Hout heeft een unieke uitstraling, maar ook op het vlak van onderhoud kan een houten dakkapel een goede keuze zijn.

De prijzen van een houten dakkapel variëren, afhankelijk van de afmetingen en de gekozen extra’s. Bent u nieuwsgierig naar de exacte kosten? Vraag dan nu een offerte.

Houten dakkapellen bestaan uit balken, een kozijn en beplating van hout. De balken zijn vaak van vurenhout en het kozijn van hardhout. Voor de beplating waarmee de zijwangen van de dakkapel worden afgewerkt, wordt veel gewerkt met watervast verlijmd multiplex. Dit materiaal bestaat uit meerdere op elkaar gelijmde houtlagen en is hierdoor erg sterk. U kunt ook kiezen voor hardhouten rabatdelen. De voordelen van hout zijn:

·         Unieke uitstraling

·         Geschikt voor maatwerk

·         Makkelijk te repareren

Een houten dakkapel heeft een unieke uitstraling. Dat komt door de nerfstructuur van hout. Dit geeft een natuurlijk, authentiek uiterlijk, dat nagenoeg niet na te bootsen is. Houten dakkapellen passen daarom erg goed bij oudere huizen, denk bijvoorbeeld aan een monument. Maar ook voor een nieuwbouwhuis kan een dakopbouw van hout een sfeervol resultaat geven.

Let op: woont u in een (rijks)monument, dan kan het gebruik van hout verplicht zijn. Vraag bij uw gemeente na wat de regels zijn.

Een houten dakkapel geeft u veel keuzemogelijkheden. Hout is namelijk een materiaal dat makkelijk te bewerken is. Het is daarom heel geschikt als u bijzondere wensen heeft. Denk aan de afmetingen van dakopbouw of de afwerking met bijvoorbeeld schroten of sierlijsten. Voor houten dakkapellen kan volledig maatwerk op basis van uw wensen worden geleverd.

El Zonwering en Kozijnen Dakkapel

  


                                                              
Een houten dakkapel is makkelijk te repareren. Veel dakkapellen specialisten werken met hardhout, dat duurzaam is en lang mee gaat. Mocht er toch een beschadiging ontstaan, dan kan hout veel eenvoudiger gerepareerd worden dan bijvoorbeeld kunststof.

Daarnaast kunt u het materiaal goed laten schilderen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld na een aantal jaar voor een andere kleur kiezen en krijgt uw huis een heel ander uiterlijk.

Afgewerkt met kunststof beplating

Wilt u weinig onderhoud aan uw dakkapel, dan kunt u kiezen voor een houten constructie die aan de buitenkant afgewerkt wordt met kunststof beplating. De zijwangen en boeiborden worden dan gemaakt van bijvoorbeeld Trespa of Keralit. Ook kunt u voor kunststof kozijnen kiezen. De uitstraling van een kunststof dakkapel is minder natuurlijk dan die van hout, maar het materiaal vraagt minder onderhoud en dat kan voor bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare dakkapel een slimme keuze zijn.