Screens 

Een screen is een hangende, verticale vorm van zonwering. Screens zijn in eerste instantie ontwikkeld voor grote projecten als scholen, kantoren en overheidsinstellingen. Tegenwoordig wordt het met evenveel succes gebruikt als verticale zonwering voor woonhuizen. Screens zijn niet alleen functioneel als zonwering, maar ook ten behoeve van uw privacy en daarnaast energiebesparend.

Een van de eigenschappen van een screendoek is dat het zonlicht en de zonwarmte gefilterd wordt, waardoor de temperatuur binnenshuis aangenaam blijft. Dit terwijl het zicht naar buiten voor 80% behouden blijft. Het zicht van buiten naar binnen is slechts 20%, ideaal voor uw privacy. Werking en bediening

Een screen wordt aan de buitenzijde van het raam geplaatst. Het screendoek is aan de onderzijde verzwaard door middel van een aluminium lijst. Deze glijdt soepel tussen twee geleiders naar beneden, en blijft zo ook op zijn plaats.

Voor de bediening van uw screen zijn er verschillende mogelijkheden. Dit kan handmatig, door middel van bandbediening of een slinger, maar ook elektrisch. Voor de elektrische bediening hebben we een groot assortiment aan motoren in onze collectie, waaronder van het merk Somfy. Rits screen

Een rits screen, ook wel zip screen genoemd, is een vrij nieuw en bijzonder type screen. Het screendoek zit in het geleidingssysteem geritst. Dit zorgt ervoor dat een rits screen in elke gewenste stand maar liefst tot windkracht 14 windvast is. Doordat het doek rondom compleet gesloten is, is het insecten werend. Wanneer de screen naar beneden is houdt u meteen insecten buiten.


Werking en bediening
De werking van een rits screen is gelijk aan die van een basis screen. Ook een rits screen is aan de onderzijde verzwaard. Wanneer de screen tussen de ritsgeleiders naar beneden glijdt, wordt de rits gesloten.

De bediening van een rits screen is alleen elektrisch mogelijk. U heeft de keuze uit bediening door middel van een wandschakelaar, een afstandsbediening of automatische bediening met een zon- en windautomaat. Handbediening is niet mogelijk. Gebruiksopties

Een rits screen kan, net als een basis screen, uiteraard gebruikt worden voor het raam. Maar heeft u een veranda, overkapping of misschien wel een balkon waar u graag uit de wind en regen wilt zitten? Ook dan is een rits screen een ideale oplossing. De screens kunnen voor bijna elke opening geplaatst worden. Wanneer u de screen sluit en daarmee de opening, neemt de windlast met maar liefst 85% af. Zo creëert u een aangename plek waar u heerlijk kunt vertoeven.

Nieuw zijn de rits screens met zichtvenster. Met deze screens heeft geen last van wind of regen, maar toch een vrij uitzicht! 

Voor meer informatie en/of prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.